Γυψοσανίδες αγιος νικολαος λασιθιου

Η επαρχία μεραμπελλου  καλύπτει το βορειοδυτικό τμήμα του νομού και είναι στο μεγαλύτερο μέρος της ορεινή. Στην περιοχή της Νεάπολης-Λημνών και στον Άγιο Νικόλαο είναι οι μοναδικές μικρές πεδινές εκτάσεις της. Προϊόντα παραδοσιακά της επαρχίας είναι το λάδι, τα χαρούπια και τα αμύγδαλα.

Το όνομα της η επαρχία, όπως συνηθίζεται στην Κρήτη, το πήρε από το φρούριο Μίrabello, που ιδρύθηκε το 13. αϊ. στη θέση όπου σήμερα είναι η Νομαρχία στην πόλη του Αγίου Νικολάου, Τα όρια της επαρχίας είναι περίπου τα ίδια με της τούρμας και της καστελανίας Μεραμπέλου.


Στο Μεραμπέλο είναι η πρωτεύουσα του Νομού Άγιος Νικόλαος

Το μικρό λιμανάκι της πόλης συνδέεται με μια γραφική θαλασσολίμνη, τη Βουλισμένη, που όπως λένε δεν έχει πάτο (πυθμένα).
Συμπρωτεύουσα της επαρχίας είναι ή Νεάπολη, αρχοντόπολη, απλωμένη σε μεγάλη έκταση, με καλλιμάρμαρο ναό, ωραία πλατεία, την πλατεία δικαστηρίων και όμορφα κεραμοσκέπαστα σπίτια. Είναι έδρα των δικαστηρίων του Νομού και της Μητροπόλεως Πέτρας.
Άλλα σπουδαία χωριά της Επαρχίας είναι η Βουλισμένη. το Βραχάσι, οι Βρύσες, η Ελούντα, το Καλό χωριό με πολλούς κήπους, η Κριτσά με την περίφημη σε βυζαντινές τοιχογραφίες ναό της Παναγίας της Κεράς, οι Λίμνες, οι Βρύσες με τη Μονή Κρεμαστών, το Χουμεριάκο, η Μίλατος, η Φουρνή, τα Μέσα Λακωνία κ.ά.
Στήν Επαρχία υπάρχουν πολλά αρχαιολογικά και ιστορικά αξιοθέατα. Μπορεί κανείς να δει τις αρχαίες πόλεις Δρήρο, Ολούντα και Λατώ. Στη Μίλατο κοντά μπορεί να επισκεφθεί το Σπήλαιο της Μιλάτου, όπου το 1823 οι Τουρκοαιγύπτιοι του Χαουσείν Μπέη εξόντωσαν απάνθρωπα πολλά γυναικόπαιδα που είχαν καταφύγει εκεί για να γλυτώσουην μανία των εχθρών 

Η λιμνοθάλασσα τής Ελούντας χρησιμοποιήθηκε προπολεμικά σαν σταθμός υδροπλάνων μιας αγγλικής εταιρείας. Η χερσόνησος της Σπιναλόγκας, που φράσει τη λιμνοθάλασσα, υπήρξε  ενετικό  φρούριο,  ορμητήριο  των Τούρκων  κατά των Κρητών επαναστατών, ναυτική βάση των Γάλλων μέχρι το 1912 και τέλος άσυλο λεπρών μέχρι το 1958. Σήμερα είναι Ιδεώδης τόπος για τουρισμό.

Στην Κριτσά, 11  χιλ. βορειοδυτικά του Αγίου Νικολάου, γυρίστηκε σε ταινία το έργο του Ν. Καζαντζάκη «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται». Η Κριτσά είναι σπουδαίο κέντρο λαϊκής τέχνης. Από εδώ γίνεται και η ανάβαση στο μικρό οροπέδιο Καθαρό. Λίγο πριν φθάσει κανείς στο χωριό βρίσκεται η βυζαντινή εκκλησία «Παναγία της Κεράς» με θαυμάσιες βυζαντινές τοιχογραφίες.
SPONSORAS WEB TV

ΛΑΕΡΤΗΣ ΝΤΕΝΕΚΟΣ 

  Η εταιρία μας με 15ετή εμπειρία στον χώρο της γυψοσανίδας ειδικεύεται στον τομέα των εφαρμογών της εσωτερικής δόμησης και στη θερμοπρόσοψη κτηρίων.

   Η εμπειρία που έχουμε αποκτήσει μετά από τόσα χρόνια εργασιών αλλά κυρίως η αγάπη μας για την δουλειά μας, μας δίνει τη δυνατότητα να σας βοηθήσουμε και να προτείνουμε λύσεις σε ο,τιδήποτε χρειαστείτε για την διαμόρφωση χώρων του σπιτιού σας ή του επαγγελματικού σας χώρου.

 Οι σωστές επιλογές, το έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό, η σύγχρονη τεχνική υποστήριξη, η συνέπεια, οι προσιτές τιμές, τα κατάλληλα για κάθε περίπτωση υλικά και τέλος η οργάνωση, είναι προϋποθέσεις για την επιτυχή αποπεράτωση οιασδήποτε μορφής έργου μας ανατεθεί.

 Αναλαμβάνουμε όλα τα ειδη κατασκευών γυψοσανίδας και τσιμεντοσανίδας όπως: ψευδοροφές, χωρίσματα, κατασκευές τσιμεντοσανίδας, κρυφούς φωτισμούς, ειδικές κατασκευές γυψοσανίδας, διαμορφώσεις χώρων, θερμομονώσεις, ηχομονώσεις, πυροπροστασίες.

  Δραστηριοποιούμαστε στο Nομό Λασιθίου ως εταιρεία στο χώρο των κατασκευών γυψοσανίδας και στις εξωτερικές κατασκευές με τη χρήση σύγχρονων υλικών.

 Aντικείμενό μας είναι οι καλαίσθητες κατασκευές γυψοσανίδας σε καταστήματα, κατοικίες, εταιρείες και ξενοδοχεία.

 Το έμπειρο εργατικό δυναμικό, η τεχνογνωσία και ο σύγχρονος εξοπλισμός που διαθέτουμε, έχει ως αποτέλεσμα το άριστο και ποιοτικό αποτέλεσμα.

 Βασική μας αρχή είναι η ποιότητα και η εγγύηση του τελικού αποτελέσματος απέναντι και στον πιο απαιτητικό πελάτη. 


Που θα μας βρείτε

Διεύθυνση

Άγιος Νικόλαος, Κρήτης

Τηλέφωνα

2841 0 82922

6974 746 273

E-Mailinfo@laertis.gr